perjantai 2. syyskuuta 2016

Lumottu - Deborah Harkness

Lumottu ilahdutti minua jo ennen kuin olin ehtinyt lukea yhtäkään sivua. Kirjastossa minua nimittäin odotti paksu kirja.
Ohuissa kirjoissa kun on se ongelma että avaat ensimmäisen sivun ja sitten ollaankin jo viimeisellä sivulla. Inhottavaa.

Lumottu on teos joka sekoittaa ihanasti nykypäivää, historiaa ja tiedettä. Historialliset osuudet ovat tämän kirjan parasta antia ja juoni on yksinkertaisesti koukuttava. Noidat, vampyyrit ja demonit on sujautettu uskottavasti 2000-luvulle.
Hieman tahmean alun jälkeen juoni kiihtyy ja uusi sivu on aivan pakko kääntää.

Deborah on onnistunut luomaan vahvat päähenkilöt, joiden luonne ja karisma välittyy hienosti kirjan sivuilta. Tosin vampyyrit muistuttavat hieman Twilight-saagan hahmoja, siitä pieni miinus.
Demonit jäivät myös hieman taka-alalle noitien ja vampyyrien keskellä. 

Lumottu sortuu hetkittäin hyvin klassiseen eri rotujen kiellettyyn rakkaustarinaan, kliseet pysyvät kuitenkin melko hyvin kurissa. Romantiikka kaappaa oman osuutensa kirjan sivuista.

Kokonaisuutena Lumottu on erittäin vahva fantasian, historian, tieteen ja nykypäivän sekoitus. Nautin kirjan lukemisesta ja voin ilolla suositella kirjaa kaikille fantasian ystäville. Harmikseni sain huomata että kirjan jatko-osia ei suomenneta kirjan heikon menestyksen vuoksi. Tämä on mielestäni todella suuri harmi, olisin erittäin mielelläni lukenut jatko-osat. Pahoin pelkään että tieteellinen sanasto ei minun kielitaidollani aukene niin hyvin kuin toivoisin.

Nähtäväksi jää yritänkö lukea kirjan jatko-osat englanniksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti